Rita2009

Nyhedssiden
- for Ritas kommende kuld - med den nyeste øverst!

OBS! Fra d. 4. maj, hvor Rita fødte 1,3 hvalpe, fortsætter fortællingen:
ItalienskmyndeNyt1.htm
Læs forneden tiden op til fødslen - og Randbøldal udstillingen d. 6.-7. juni 2009

 

NYHEDER fra d. 6./7. juni 2009 - en god weekend på Randbøldal udstilling!
Anni bedste hvalp
Anni BISH lørdag!
I weekenden havde jeg lejet en hytte på Randbøldal Camping, så jeg kunne deltage
i Myndeklubbens dobbeltudstilling i Randbøldal med Anni (Sissala Sandy).
HyttenRita venter
Min hytte, (man kan se Anni og Rita) og th. Rita, som venter tålmodigt på os.
Nedenunder hvalpene og Rita hygger sig i hvalpegården og th. hvalpegården pyntet op efter vi kom hjem igen med alle trofæer!
Anni bedste hvalp
Det blev en stor succes, Anni fik 2 x særdeles lovende, og blev BIS1 hvalp lørdag, samt BIS2 hvalp søndag.
Hvalpene var med på turen, men opholdt sig hele tiden i deres kendte hvalpegård, gemt inde i hytten.
Rita var selvfølgelig også med, og nød at det ikke var hende, der skulle stå model til strabadserne i ringen.

PS Randbøldal er et utroligt smukt sted, man kan bo tæt på ringene, det er superhyggeligt, og ingen bør snyde sig selv for denne dejlige weekend fuld af oplevelser. Her er nogle stemningsbilleder derfra:
.
Tv.: "Italienere træf" og th. vores dommer par i år.
.
Tv. Anni men rosetten fra lørdagens anstrengelser - og mad nok til resten af året! Th. og de næste 2 fotos kan man se Randbøldals smukke omgivelser.
.
Nedenunder: Kasseren og formanden passer på pokalerne, rosetter mfl.! Til højre sekretæren med en af sine afghanere.
.

Søndag den 26. april:
I dag har jeg været på gåtur med Anni. Rita blev hjemme, og passede sin mave. Vi gik en god lang tur i et naturskønt område ved Viborg/Rindsdal. De fleste mynderacer var repræsenteret, Anni var den mindste sammen med hendes søster Minnie. De nød at lege sammen bagefter. Jeg er sikker på at de kan kende hinanden, og at Minnie kan kende mig, som hendes første ”far”. Bagefter var der en hundemassør som holdt foredrag om massage af de magre hunde, som mynder jo er.

.
.
Anni og Minnie.Anni og Minnie
Anni .Anni
Minnie.
Minnie
Ritas mave er større end nogensinde. Når hun spiser, fylder hun munden med foderpiller, går et par skridt væk, smider foderpillerne på gulvet, og ligger sig så på maven og spiser. Det er åbenbart for hårdt at stå op og spise, når maven er tung.
Hun spiser på billedet!

Fra den 17. april:
I dag var jeg inde i Århus centrum, for at blive klippet, og shoppe. Rita og Anni var selvfølgelig med, der er ikke noget med at sidde hjemme og kukkelure for hundene i Kennel Sissala! Først var vi inde i en skotøjsforretning på strøget. Ekspedienterne skulle lige se herren med to hunde lidt an, inden de kom hen for at ekspedere. Jeg prøvede flere par sko, og efterhånden begyndte ekspedienten også at interessere sig for hundene. Hun hørte også om Ritas drægtighed, og det var lige før hun bestilte en hvalp inden vi var færdige. Jeg købte et par sko, som skal bruges her i sommerhalvåret. En dame som vi mødte ude på strøget, var også vældigt interesseret, og fik kennelnavnet, så hun kan søge på nettet.
Herefter skulle håret ordnes, og jeg fandt en frisør med rimelige priser i en sidegade til strøget. Rita og Anni kom selvfølgelig med indenfor, og sad bundet indenfor døren, imens jeg blev klippet. Også her var hundene hele salonens samtaleemne. Jeg lærte frisørerne, at en hundeunge hedder en hvalp, og at en ”gravid” hund er drægtig. Det var første gang Anni var med til frisør, men Rita er efterhånden rutineret i det. Jeg er aldrig blevet smidt ud af en frisør pga. hund.
På vej tilbage til bilen, bandt jeg hundene til en bænk nær Århus Domkirke. De nød solen, og at snuse til efterladenskaber fra pølsevogn, og sandwichshop. På hjemvejen blev det også til en lille gåtur i Riis Skov. Her havde Rita lejlighed til at tisse, det gør hun nemlig ikke inde på byens fliser og asfalt.
Rita2009
Efter turen forneden!!!
NYT
fra den 13. april:
I dag har vi gået tur sammen med én af Kirstens borzoier og Annis søster Minnie, samt nogle andre hunde. Vi mødtes ved Kirstens lille byhus. Jeg parkerede bilen, og kørte med Kirsten i hendes hundetransportvogn ud til hundeskoven lidt udenfor Silkeborg. En stor schæferhund tog teten, og udfordrede de andre til leg. Drægtige Rita tog det med ophøjet ro, hun lod de andre om at spæne rundt i hundeskoven. Anni blev ramt af en anden hund under legen, og så skreg hun som en stukken gris. Et øjeblik var jeg bange for, at hun havde brækket et ben, men det var heldigvis bare et slag der gjorde så ondt.
Rita2009.Rita2009
.
Kirsten havde taget kaffe og hjemmebagt kage med, som vi sad i skovbunden og nød.
.
Bortset fra det lille uheld med Anni, kom alle hunde fint ud af det med hinanden. Bagefter gik vi tur på Silkeborg kirkegård, hvor mine bedsteforældre på faders side ligger begravet. Også Kirstens far og onkel ligger der, på et flot gravsted.
Vel hjemme igen ligger Anni og Rita i dynerne, og sover.
Her er de fotos jeg tog - du kan også se Minnie og ejernes fotos her:
www.blytt.dk/?Italian_Greyhound:Hundetr%E6f_i_p%E5sken_09

Nyt den 11. april:
Jeg sender lige et billede, hvor man kan se hvor stor Ritas mave er blevet. Der er stadig fire uger hvor maven kan vokse, så det bliver spændende, at se hvor mange hvalpe der kommer.
Rita2009
Anni trives også godt, hun holder Rita ved selskab i sengen.

Rita2009

Ritas mave er temmelig stor, men det var den også sidste gang, så det skal nok gå. Hun har faktisk tabt sig lidt i begyndelsen af drægtigheden, men er svulmet voldsomt op den sidste uges tid. Kennel Biscotti (den med det første kulds far) har haft et kuld på 7 italienerhvalpe, så de kan faktisk godt få store kuld.

Den 9. april: Så har Anni været til ringtræning, og det gik godt. De andre folk var optaget af deres hunde, så jeg måtte selv være fotograf. Det lykkedes at få taget et par hæderlige billeder af Anni i noget der skal forestille udstillingspositur.

Rita2009
Ritas mave vokser dag for dag, jeg tror at der er et nyt kuld på 4-5 hvalpe i vente. Rita virker meget veltilpas, der er slet ikke noget med at hun er ked af at være drægtig igen.
Rita2009

NYT den 4. april
I går var jeg med hundene, som tilskuere, til lure coursing i Bjerringbro. Jeg mødte bl.a. Kirsten fra Silkeborg med hendes dejlige borzoi. Vi blev hurtigt enige om, at vores hunde var de mest velafbalancerede og glade hunde på pladsen! Der var kaffe og kage mv. på et bord, så der var rigtigt gjort noget ud af det fra klubbens side.
Kirsten og Arne under coursing 
Vi så en lille bitte Italiensk Mynde, som var kommet hele vejen fra Rusland for at løbe coursing!?!  Det var et fantastisk syn, den løb hurtigere end nogen af de andre hunde. Den indhentede faktisk haren på et tidspunkt! De andre hunde virkede som luntende leonbergere ved siden af den lille russiske italiener. Ejerne hilste også på Anni og Rita, som ikke løb pga. drægtighed og voksealder. Jeg medsender nogle stemningsbilleder fra lure coursing.

Hjem igen:
.


NYT den 3. april

Jeg kan godt forstå, hvis man bliver forvirret af mine skiftende meldinger, men det seneste nyt er altså, at Rita buler ud! I går begyndte hun pludselig at spise sin med op, uden at forsøge sig med spisevægring i håb om, at far så ryster op med noget mere lækkert (madrester eller godbidder)! Hun har hele tiden opført sig som en drægtig tæve (lidt doven, glad for bamser).   Anni er begyndt at tisse og lave, når vi er ude at gå tur, men haven har hun aldrig lavet noget i. Den er rent område efter hendes mening. Hun forstod vist godt, at far ikke var tilfreds med, at hun tissede i sengen forleden! 

Nyt den 1. april 2009!
I mandags var jeg til ringtræning med Anni. Det gik fint, hun står fint hvis man holder hende lidt omkring hovedet. Det var også godt for hende, at hilse på de andre hunde. Når vi møder andre hundeejere på vore gåture skal Rita altid hilse på, mens Anni som regel går i en bue udenom den anden hund.

Ritas mave er foreløbig ikke begyndt, at bule ud. Hvis hun er drægtig skal det snart til at vise sig. Hun er meget rolig, og opfører sig i det hele taget som en drægtig hund, men maven lader altså stadig vente på sig.


NYT den 18. marts 2009!
Nu har jeg haft kameraet fremme, og fået taget nogle billeder af hundene. Jeg har også været kreativ, og konstrueret en hundekurv i solid og garanteret gnave-fri jern. Jeg har selv svejst den, så jeg ved at den er i orden. Hundene har allerede så småt taget den i brug.

Rita herself!.Rita herself!

Rita herself!
Rita er meget rolig for tiden, jeg tror hun er drægtig. Hvalpene forventes primo maj 2009.
Anni har været ved dyrlægen, og fået sin 2. vaccination. Han konstaterede desuden, at navlebrok er godt på vej til at forsvinde. Jeg tror at hun bliver en primo udstillingshund og jeg starter ringtræning med hende snart.


NYT den 9. marts 2009!
I går hentede jeg Rita i Göteborg, efter at hun har været til parring hos kennel Skogsville i Sverige. Rita var glad for at se mig igen, halen logrede så det larmede når den daskede imod siderne i transportkassen!
Vi fik lige en lille gåtur i Göteborg inden vi skulle hjem med selv samme færge som jeg netop var ankommet med. Ombord på den store færge installerede vi os i et område som er forbeholdt folk med hunde - og børn med brækkede ben! En lille pige havde brækket benet på den sidste dag i hendes vinterferie, og blev altså, sammen med sin familie, henvist til området kaldet hundelonguen. Her var også adskillige folk med deres hunde. Rita kom hurtigt ud af transportkassen, og fik mad og vand som hun trængte til efter en uge i fremmede omgivelser.
Mange børn og voksne kom og hilste på Rita og de andre hunde, hvilket forløb helt problemfrit. Vi gik en længere tur udendørs på færgen, vi kom også ned på vogndækket og tilbage igen.
Vel hjemme blev Rita i dag genforenet med hendes hvalp fra første kuld, Anni. De genkendte straks hinanden, og er som før pot og pande. De deler husets hundekurve på den måde, at de ligger sammen i først den ene, og snart den anden.
Rita blev parret to gange med den lille (36cm) ”Skogsvilles Kittens Got Claws”. Han er meget en fin lille hanhund med et dejligt temperament. Med lidt held kommer der så nye hvalpe i Kennel Sissala i begyndelsen af maj måned.

NYT den 2. marts 2009!
Rita herself!
Her ses Rita klar til spilopper!

Nu skal Rita, (landskendt fra artiklerne i Myndeklubbens blad Myndenyt marts '07 og marts '08),
parres igen og Arne håber på "sommer børn" denne gang!

NYT!!! Den 2. marts: Arne er kørt den lange vej til Stockholm med højløbske Rita.....
-
Den vordende far: NORDJW-06 Skogsville's Kitten's Got Claws (Skogsville's Get It While You Can x FinJW-00 SV-00 SuCH NuCH FinuCH NorduCH Necku Free As A Wind)

Rita er på stamtavlen: Sisse (DKCH, NOCH, INTCH, KLBCH, Nordisk vinder 2008 Cabernet Sauvignon Pustynny Wiatr
x Vindhauses Diana)

-
Nyt til hjemmesiden den 1. marts:
 I dag har Gitte Blytt været på besøg med Minnie (Sissala Sarah). Minnie var lidt forsigtig de første par minutter, men pludselig kunne hun genkende det, og så gik den vilde jagt rundt og rundt i huset sammen med Anni (Sissala sandy). Minnie trives godt hos sin nye familie, og deres katte. Vi gik også en tur her i Skødstrup, men det kunne Minnie slet ikke genkende, så hun holdt sig tæt til sin mor.
Fotos forneden: Anni i sin nye "I Love Dad" dækken!
-.-

Tilbage til www.mynder.dk

Læs lidt om den italiensk mynde

Videre til ItalienskmyndeNyt1 hvor du kan se forældrene og tiden op til fødslen.