A more alert expression would be hard to find!
Pharaoh Hound - en meget frisk og livlig myndetype!
Farao'erne forgudede dem og malede dem på vægge i graverne og som tegnskrift. Derfor fik de det navn. De er udadvendte, frække og aktive hunde, som kræver meget af ejeren. De er nemme at træne, for de er lynende intelligente og meget villige til at deltage i alverdens aktiviteter, men samtidig er de klovne og spilop magere, så der er ikke et kedeligt øjeblik i selskab med dem!
Hvis der ikke sker noget særligt, så finder de selv på noget!
 Pharaoh plucks his own apples!

Et af de mest usædvanlige fotos! Her ses en voksen Pharaoh som plukker sin egne æbler ned fra træet i haven mens en lille hvalp piler forbi, endnu ikke i stand til at forstå hvad dens ældre ven bestiller! Dette er typisk for Pharaoh'er: De venter ikke på at ting sker af sig selv - de sørger selv for at der sker noget!
Alle fotos på denne side er venligst lånt til mig af Pharaoh Hound opdrætter Annette Bystrup, Kennel Nofretete, som også har skrevet teksten.

Pharaoh Hound
Racen fremstår som en middelstor hund med ædel holdning og stramme tørre linjer. Den er yndefuld, men alligevel præget af styrke. Den er meget hurtig, med frie og lette bevægelser og dens udtryk er opmærksomt og vågent.
Pharaoh Hounds er meget intelligente og rimeligt nemme at træne - dog på deres egne præmisser. En Pharaoh elsker fest og ballade, vild leg på træningspladsen - og charme har den masser af.
Pharaohs er åbne og venlige af væsen, glade, legesyge og utrolig kærlige overfor hele familien.
Den egner sig glimrende sammen med børn ligesom den kommer godt ud af det med andre husdyr i familien. Pharaohs kan være en anelse reserverede overfor fremmede og ser gæster lidt an. Er man derimod først accepteret som gæst i hjemmet, kan man vente sig en overstrømmende velkomst.
Pharaoh Hounds lever tæt sammen med deres familie, ligger gerne i arm, og tæt op af sine mennesker.
Den elsker hele sin familie og knytter sig ikke nær så stærkt til bare én enkelt i familien som mange andre racer. Den elsker, at man snakker med den! Den trives bedst i bløde lænestole og lune dyner. Den hader blæst og regnvejr, men elsker en hurtig spurt ud over markerne eller på en væddeløbsbane. En Pharaoh Hound egner sig fortrinligt som vagthund. Af natur er de nysgerrige og undersøger området, hvor de færdes godt og grundigt hver dag. Som følge af dette og racens instinkt til at jage ved syn, lugtesans, og en udpræget brug af ørerne, bør Pharaohs have en passende indhegning at boltre sig i, for selv om deres instinkt for hjemmets område er stærkt, går de gerne på opdagelse. De elsker at grave. I de første par år i en Pharaoh Hounds liv kan den opleves lidt destruktiv. Dette aftager i løbet af hundens 2. leveår og lysten til at undersøge, hvad der findes under ethvert pudebetræk aftager.
Pharaohs er utrolig renlige, de pudser og polerer sig selv og hinanden hele dagen.
Pharaoh Hounds er fuldt udvokset i to- til tre-årsalderen og bliver normalt gamle, 14 - 15 år er ikke ualmindeligt.
Idealstørrelsen er for hanner 56 cm og tæver 53 cm.

Næsens farve er noget udsædvanlig kødfarvet, afstemt efter pelsens tan eller varm tan farve. Øjnene matcher ligeledes med pelsen, jo mørkere pels jo mørkere øjne.
Øjnene er ovale, ravfarvede og med et intenst intelligent udtryk.
Ørerne bæres opretstående, og er meget bevægelige.
Halen bæres højt og i en bue, når hunden er aktiv. Den kan slutte af med en hvid spids som kaldes en “lygte” der er meget eftertragtet. Når den hvide spids er så betydningsfuld, skyldes det, at man på Malta, (som i dag betragtes som racens hjemland), bruger hundene til kaninjagt og flokken af hunde, som sendes ud på jagt i tusmørke, er så meget nemmere at holde øje med, når den hvide halespids muntert vifter over græsset.
Pelsen er kort og glansfuld, blød og lækker. Fældning er noget, man mærker meget lidt til.

 Pharaohs adore children!Pharaohs elsker børn og er altid oplagt til leg!
-
I'm thirsty!
Han ved at vand KAN komme herfra!
Historisk rids
Pharaoh Hounds er en af de ældst kendte domesticerede hunde i historien. Talrige gravmalerier og papyri fra det gamle Ægypten vidner om en middelstor race af myndetypen med opretstående ører.
Fra opmålinger af hundemumier ved man, at hundene har været omkring 56 cm høje . Fra disse afbildninger ses det, at hundene primært har været brugt til jagt på harer, gazeller, ibex og antiloper. Da faraoen Tut Ank Amon’s grav blev fundet og åbnet, indeholdt den, foruden kongens sarkofag og umådelige skatte, en livagtig Pharaoh Hound i det pureste guld, og indeni den, en mumificeret Pharaoh Hound. Pharaoh Hounds menes at være ført til Malta af fønikiske købmænd og her bruges Pharaoh Hounds stadigvæk til kaninjagt. Hunden jager med hjælp af både lugtesans og syn. Det svært tilgængelige landskab, klipper og buskads stiller helt specielle krav til en jagthund.
I Danmark er al jagt med mynder forbudt. For at få afløb for sin jagtglæde og lyst til at løbe stærkt, må
Pharaoh Hounds “nøjes “ med hundevæddeløbsbanen eller Lurecoursing hvor en kunstig hare i snoretræk lægges ud over en fodboldbanestor mark. Har man aldrig prøvet denne sport med sin mynde, har man snydt både sig selv og mynden for en stor oplevelse.
Det er ikke kendt, hvornår de første eksemplarer af Pharaoh Hounds blev importeret til England men de første beretninger om et par unge Pharaoh hvalpekuld stammer fra 30’erne.
I begyndelsen af 60’erne dannede 10 Pharaoh Hounds, importeret fra Malta og Gozo, basis for racen i England.
Maltesernes navn til Pharaohs er Kelb tal-Fenek, hvilket betyder “kaninhunden”.
Navnet Pharaoh Hound fik racen engang i 1977, da England, som protektor for racen fik anerkendt den FCI-standard.
Englænderne gav racen navnet Pharaoh Hound, som leder tanken hen på racens oprindelse: Faraoh’ers hund i det gamle Ægypten.

Hvis du ønsker at vide mere eller har besluttet dig for en Pharaoh Hound, er du velkommen til at spørge Myndeklubben efter en Opdrætter- og hvalpeliste mm.
Myndeklubbens URL findes på min links side.

Nedenunder: Et exeptionel foto!
Taget efter en slem snestorm for nogle år siden, som gav kaos i Danmark i flere dage. Disse frække Pharaoh'er udnyttede muligheden for at undersøge verden fra tagryggen ved at springe op fra en snedrive som pludselig havde samlet sig i baggården!!


 
Alert and loving!
En interessant website på engelsk:

www.kelb-tal-fenek.de/kelbtalfenek.htm


Tak til Annette Bystrup for alle fotos på denne side. Her ses en af hendes hunde, som har benyttet sig af en sne driv for at nå op på taget!
Myndeklubben udgiver kvartalsvis et meget interessant blad "Myndenyt" til alle medlemmer. Med bladet i hånden, kan du komme i kontakt med mange andre mynde ejere i Danmark og som medlem, deltage i mange mynde-aktiviteter sammen med andre ligesindede.

Myndeklubben i Danmark omfatter alle mynder og incl. Pharaoh, Podengo og Podenco Ibicenco fra FCI's gruppe 5.

NÆSTE SIDE om Podenco Ibicenco /

TILBAGE TIL START

Min e-mail: janetfm@mynder.dk