A lovely Swedish Saluki

Sammenføring af flokken
Denne side handler om at det KAN være svært at føje ens hunde sammen igen, hvis en eller flere hunde har været væk fra resten af flokken i nogle timer og måske oplevede noget spændende, en dag eller mere.
Her er en tip om hvordan man kan forene hundene igen, uden knas og problemer!

Foto øverst: Venner med deres hunde sammen med mine i vores have 2008.

Om familiesammenførings problemer!
Når du har været ude hele dagen og lavet noget sammen med kun én eller nogle af dine hunde og kommer træt hjem til de alle andre, som bare har ligget og kedet sig bravt imens, KAN det være svært at føre flokken sammen igen.
På den ene side har man de "priviligerede", som fik lov at have en spændende dag sammen med dig og som nu er trætte og sultne og helst vil slappe af i fred, og på den anden er der de "efterladte", alle ekstra friske og veloplagte, som hilser voldsomt efter den lange dag alene.
Sådanne situationer giver stress og spændinger som kan nemt føre til slagsmål da flokkens normal balance er midlertidig ødelagt. Undertrykte eller uafgjort små konflikter og jaløsi kan komme til overfladen. Misforståelser mellem de trætte og de friske kan opstå. Måske har du favoriseret en anden end “alfa hunden”. Måske lugter hundene anderledes efter deres spændende dag ude - og er bestemt ikke glad når de andre synes over interesserede i at snuse dem over det hele!
Bare en tur til dyrlægen med én af hundene kan give sammenføringsproblemer bagefter!
Hos os har vi udviklet en skudsikker fremgangsmåde, hvorved vi ordner vores "familiesammenføring" på:

Når vi kommer hjem, holder vi de "priviligerede" tilbage i snor hvor de hverken kan ses eller høres og jeg går ind og hilser varmt på "de efterladte", som er meget tissetrængende, sultne og vild med glæden ved at se mig igen. Jeg fører dem hurtigt ud i haven. På vejen ud tager jeg fat i en plastic pose, som jeg allerede har forberedt til formålet, fyldt med tør hvalpefuldkost. (Det skal være tør hvalpefuldfoder, selv om det er voksne hunde vi taler om, da dette altid består af meget små stykker og samtidig dufter det af mere end den almindelige daglige mad.) Ligeså snart alle er udenfor, kaster jeg en håndfulde hvalpefoder rundt omkring i et så stort område som muligt. Helst spredt tyndt overalt på græsplanen. Samtidig siger jeg "søg!"
De stakkels "efterladte" har nu afsindig travlt med både at gøre sig ren i en fart og samtidig snuse sig frem til så mange som mulig af de små lækre bider, gemt i græsset. Hunde kan kun have én ting i hovedet ad gangen, og her er der en situation med to vigtige ting!!! Nu slipper vi de "priviligerede" og siger ligeledes "søg!" med endnu en håndfuld kiks. De farer frem til de andre. Et håndfuld hvalpekiks til spredt omkring og alle har så travlt, at de dårlig nok kan nå at hilse på hinanden og når de er færdig - og nogle giver op før andre, kan de klappes roligt endnu en gang. De vil nu have glemt alt om hvem savnede hvem og alle er klar til at genoptage deres normale rangorden, som om ingenting særlig var hændt!

Nogen spurgte: Sloges de ikke om kiksene i deres iver? Dette kan ikke ske, hvis man holder sig til de helt små hvalpefuldfoder typer som er så bitte små og kaster stykkerne tyndt og meget langt omkring. De er svær at finde og slugt med den samme. Hos os, er dette også en god fremgangsmåde, når vi får gæster.

En håndfuld hvalpemad kastede hen over hele stuegulvet, hvor det triller alle vegne og ofte under besværlige steder gør at gæsterne kan nå at hilse på vi mennesker, hænge overtøjet og, hvis de er heldige, sætte sig ned i fred for overbegejstrede hilsner fra hundene og forstyrrende råben og kommandoer fra os!
Jeg håber dette tip kan hjælpe mange andre!
Min e-mail: janetfm@mynder.dk
NB Vi bruger hvalpemad da den altid har meget små partikler og er ti gange sværer at finde i græsset!!!

TILBAGE TIL START


Mine hunde i haven, hvor de er ved at "føre sig sammen" igen efter en dag hvor kun 2 lavede noget spændende sammen med os.


Om vinter, en sammenføring af mine sammen med tre hunde fra vores venner, som vi ofte passede.

TILBAGE TIL START